Asociaţia OPEN

Carte de oaspeţi

Comentariile celor ce au vizitat acest site

Şi dumneavoastră puteţi lăsa o impresie dând click aici sau puteţi citi ce spun ceilalţi vizitatori despre noi, în cele 58 comentarii din rândurile ce urmează.

Mergeţi la pagina: 1 2 3 4 5 6 din 6

DESPA - 2010-02-28:

sant nevazator din jud Bacau si va felicit pentru asociatia pe care ati infiintat-o.multi dintre nevazatori au nevoie sa afle despre cum se foloseste calculatorul.as fi vrut sa am si eu un ajutor pentru a putea invata cum sa navighez pe internet .asociatia nevazatorilior din Bacau nu au vrut sa ma ajute nici intr-un mod,de aceea m-am si exclus.am invatat singur tot ce este necesar la un calculator.pot sa ofer si instructiuni de utilizare celor care sunt interesati.pot sa ofer si un soft JAWS 7 gratuit cu licenta nelimitata.cine e interesat sa ma contacteze la nr de tel:0754632778.pentru cei nevazatori e gratuit.am nevoie de prieteni


STEFAN HALUS - 2009-12-24:

Stimată Florina Eles,

Mă bucur mult că aţi ales să ne scrieţi în speranţa unei mâine de ajutor. În măsura în care pot, încerc să vă ofer nişte sfaturi în rândurile ce urmează.

Asociaţia OPEN este o organizaţie educaţională şi ne orientăm se asigurarea de cursuri, integrare socială a nevăzătorilor. Până acum am acordat o atenţie deosebită copiilor.

Situaţia fratelui dumneavoastră este una tardivă. Dezlipirea de retină apare destul de des şi, de cele mai multe ori, la oameni care nu au mai avut probleme de vedere semnalate, de unde şi şocul acesta atât de mare pe care vi-l înţeleg foarte bine.

Nu trebuie să disperaţi. Filiala din care faceţi parte, este una dintre cele mai bune şi mi apropiate de oameni, din punctul meu de vedere, şi cred că veţi primi un ajutor dacă veţi merge şi veţi mai stărui puţin.

Ce vă pot eu spune e poate puţin lucru, dar am să vă zic totuşi.

În Bucureşti este un medic specialist pe Sud-Estul Europei. Numele dumnealui este Baltă. Datorită lui, eu văd şi acum, atât cât văd. Este specialist în fundul de ochi şi dumnealui cred că va-r putea oferi multe sfaturi. Vă previn că este foarte ocupat, consultă doar vineri şi e dezastru ce e acolo. Trebuie să fiţi de dimineaţa şi să aşteptaţi ori bune până să ajungeţi la dumnealui la consultaţie.

Îl găsiţi la Spitalul Clinic de Oftalmologie din Bucureşi, Piaţa Lahovari, foarte aproape de cunoscuta Piaţă Romană.

Cunosc un caz în care nu a putut să facă acest specialit ceva concret, dar a redirecţionat pe cineva la profesorul dumnealui din Belgia.

Sper să vă fie de folos această inforţie şi mai aşteptăm alte mesaje de-ale dumneavoastră, dacă vă mai putem fi cu ceva de folos.


ELES FLORINA - 2009-12-23:

fratele meu are 33 ani este diabetic de 10 ani si are cazuta retina la ambii ochi de 2 ani.Nimeni si nimic nu l poate ajuta duce o viata foarte grea nu mi imaginez cum poti trai in intuneric.Este membru al as.nev.oradea unde plateste o cotizatie dar ce face ei pt el nu te indruma spre un cabinet nu te informeaza de aparitia unor noi tratamente sau unde poate merge la un dr.oftalm.bun NIMIC ....Sunt foarte dezamagita de cei care conduc aceste asociatii .Acesti bolnavi sunt lasati chiar in INTUNERIC.


ILIOAICA STEFAN ALEXANDRU - 2009-12-11:

as vrea sa stiu daca se poate cand se vor desfasura trainguri ca au fost grozave. multumesc!


ILIOAICA STEFAN ALEXANDRU - 2009-09-03:

ma bucur ca aceste cursuri s-au desfasurat si vreau ca aceste sa continuie. mult succes mai departe!


PAUL FOGARASSY - 2009-08-21:

Felicitări ! Voi avea grijă ca firma BAUM Engineering să se implice mai mult în viitoarele voastre acţiuni.

Putem şi dorim să ajutăm, doar să fim invitaţi.


BOGDAN - 2009-07-05:

Am participat si eu lacursurile asociatiei si m-au ajutat destul de mult. Ma bucur cand aud ca se fac cursuri de calculatoare.


ILIOAICA STEFAN ALEXANDRU - 2009-06-23:

latranningul desfasurat in perioada 4-9 iunie am trait experiente minunate. fata de editia trecuta am invatat lucruri noi si foarte utile, ne-am facut prieteni noi, dar ne-am intalnit si cu cei vechi. cu totii ne-am simtit foarte bine, si am invatat lucruri noi. au mai avut loc activitati precum plimbarea la strandul termal.


EMANUEL SELARU - 2009-06-22:

In perioada 4-9 iunie 2009, la Calimanesti, a avut loc a doua editie a trainingului de informatica, \"Computerul Pe Intelesul Copiiilor nevazatori\". Dupa cum o vorba veche spune ca orice lucru ce continua, nu se va termina vreodata, la fel pot spune si despre acest training, la care am avut privilegiul sa particip. Totul insa de data aceasta, a fost mult mai complex totul. O alta editie, cea desfasurata in decembrie, anul trecut, a avut darul de a pune bazele acestui training, fiind o modalitate de a se obijnui participantii cu astfel de curs. Spre deosebire de altele. Tematica a fost una complexa si, un lucru foarte interesant, a fost faptul ca, spre deosebire de prima editie a trainingului, in aceasta, s-au selectat atent participantii si, dupa cate cunostinte aveau, au fost repartizati in doua grupe.

Avansati si incepatori.

Grupa de Incepatori

Ziua intai

Aici, totul s-a bazat pe lucruri stricte, pe care trebuie sa le cunoasca un utilizator incepator in utilizarea calculatorului, lucruri cum ar fi: definirea notiunii de My Documents si alte lucruri privitoare la Microsoft Office Word. Deoarece Microsoft Office 2003 este softul de birou cu care se poate lucra cel mai usor, s-a stabilit ca sa se lucreze pe acesta. Membrii grupei de Incepatori, au fost initiati in deschiderea unui document nou, editarea, selectarea, salvarea si alte lucruri ce tin de acesta.

Ziua II

S-a pus accentul pe internet. S-au aratat nenumaratele avantaje ale acestuia, dar in special, s-a definit notiunea de motor de cautare, si s-au aratat metodele de utilizare ale acestuia. Ne referim in special la cel mai renumit motor de cautare. Cel de la Google. S-a pus apoi accentul pe site-urile WEB, [navigare prin meniurile acestora, tabele, dar si sectiunea de download].

Ziua a III-a

Motto-ul acestei zile, a fost Yahoo Messenger. A fost o zi unde s-au aratat serviciile de care beneficiaza un utilizator de mesagerie instant: Adaugare de noi contacte in lista proprie de discutii, inceperea unei conversatii, trimiterea si primirea de fisiere, etc.

Grupa de Avansati

Cuvantul de ordine cam in toate zilele, a fost, \"Office\".

Ziua intai

S-a facut o navigare prin meniurile Microsoft Office Word 2003 si s-au explicat acestea, apoi, s-au aratat urmatoarele operatii ce puteau fi facute in acesta:

Inserarea de „head and footer”, număr de pagină, imagine, dată şi oră;

Formatarea textului prin aliniere în funcţie de margini, tipul şi mărimea caracterelor;

Crearea de tabele, etc.

Ziua II

In aceasta zi, s-a pus accentul in special pe Microsoft Office Excel. S-a definit foaia de calcul, s-a aratat modul de navigare prin aceasta, o scurta structura a meniurilor, salvarea si deschiderea unei foi de calcul. Un lucru esential, care de asemenea s-a aratat, a fost si completarea unor anumite informatii, intr-o celula, dar si introducerea operatiilor aritmetice de baza, cum ar fi: adunare, scadere, inmultire, impartire, suma. Un element chiar foarte util, este si convertorul valutar, care, de asemenea a fost explicat si aratat in intregime.

Ziua III

In aceasta zi, s-a trecut de la suita de aplicatii Office, la mail-uri. A fost definita notiunea de posta electronica, lansarea unui client de mail, de preferat Outlook Express, configurarea unui cont de e-mail, scrierea mail-urilor, trimiterea si primirea acestora. O functie la randul ei utila, este si cea de Reply şi Forward. Aceasta optiune a fost in detaliu explicata. O alta facilitate a mail-urilor, este si cea de atasare a fisierelor. Cu aceasta optiune poti transfera simplu si usor, fisiere de marime medie, prietenilor si cunoscutilor. Atat aceasta optiune cat si cea de Reply şi forward, au fost aratate si prin metoda practica.

Ziua de luni, a fost o zi \"mare\", pentru toti participantii la training. O zi in care, toate cunostintele acumulate pe parcursul orelor de curs, au fost evaluate, si, cel mai bun participant, de la fiecare grupa, Avansati, Incepatori, a primit ca premiu un netbook.

Totul a fost extraordinar si poate fi trecut fara nicio problema la capitolul, experiente de viata cu care rar te intalnesti. O ocazie atat de variata sa iti faci noi prieteni, o foarte buna de a te intalni cu cei vechi, toate punandu-le cap la cap, alaturi de lucruri utile pe care poate nu le stii, din toate alcatuiesti un Training deosebit, cu orizonturi largi si pe o durata infinita. Sincere multumiri Organizatorilor, [Dacian Pribeanu & Stefan Halus]. Sper ca urmatoarea editie sa ma gaseasca in acelasi cadru, alaturi de prieteni foarte buni. Mult succes in realizarea tuturor proiectelor OPEN!


ILIOAICA STEFAN ALEXANDRU - 2009-06-19:

mesaj catre domnul Dacian Pribeanu: Vreau sa va multumesc pentru invitatia la aceste cursuri pentru ca mi-au prins tare bine. Sper ca in continuare veti organiza aceste cursuri. Si inca ceva: Sa stiti ca nu am uitat de mica noastra confruntare la sah. Asa ca va astept!


Mergeţi la pagina: 1 2 3 4 5 6 din 6